Οι δεκαεπτά εκατομμύρια Vespa που έχουν πουληθεί σε όλο τον κόσμο, από το 1946 μέχρι σήμερα, έχουν φέρει πιο κοντά ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς και γλώσσες, και έχουν πραγματοποιήσει τα όνειρα και την επιθυμία για ελευθερία ολόκληρων γενιών.
Η Vespa αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μας και ένα μοναδικό φαινόμενο της λαϊκής κουλτούρας: ήταν το όχημα που αποτέλεσε το ατομικό μέσο μεταφοράς στην μεταπολεμική Ευρώπη. Δίχασε τη νέα γενιά σε Vespisti & Lambrettisti, σε Mods και Rockers. Ήταν η μουσική, η επανάσταση, ο ρομαντισμός και το μέσο διαφυγής. Αντιπροσώπευσε μία υπόσχεση ελευθερίας για όλους. Ήταν το σύμβολο της εποχής της "Dolce Vita". Πρωταγωνίστησε στην «επανάσταση των ιδεών» της νεολαίας στις δεκαετίες του '60 και του '70. Συνδέθηκε με τους Ροκαμπιλάδες στην Ευρώπη αλλά παραμένει ακόμα ζωντανή στην εποχή της γενιάς του MTV και της ψηφιακής μουσικής. Και συνεχίζει...

Το 2010 σηματοδοτεί την τριακοστή τρίτη επέτειο από την έναρξη παραγωγής της Vespa PX, ένα επίτευγμα που πολύ λίγα οχήματα, όχι μόνο στον κόσμο των "δύο τροχών", μπορούν να καυχηθούν.
Ένα ρεκόρ που είναι ακόμη πιο αξιοσημείωτο αν αναλογιστεί κανείς την εξαιρετικά μεγάλη δημοτικότητα που έχει πετύχει αυτό το «κλασικό» όχημα με πάνω από 3.000.000 πωλήσεις σε όλες τις ηπείρους.
Η πλειονότητα των οχημάτων, που έχουν παραχθεί και πουληθεί, εξακολουθούν να κυκλοφορούν στους δρόμους σε όλο τον κόσμο, πιστοποιώντας την αξιοπιστία και την αντοχή της που έχει γίνει παροιμιώδης, αλλά και τη βαθιά αγάπη που αναπτύσσεται μεταξύ κάθε Vespa και ιδιοκτήτη της.
Στην τρέχουσα σειρά της Vespa, η PX είναι το μόνο μοντέλο που διαθέτει κιβώτιο με τέσσερις ταχύτητες στο τιμόνι: ένα πραγματικό "must" για τους οπαδούς της κλασικής Vespa, με ένα μοναδικό, υπεράνω μόδας, σχεδιασμό.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Ελαστικό εμπρός: 110/70-11"
Ελαστικό πίσω: 120/70-11"
Φρένα εμπρός: Δισκόφρενο
Φρένα πίσω: Ταμπούρα
Μέγιστη ισχύς: 6,8hp
Σύστημα ψύξης: Αέρα